Gluteeniton perinteinen kaurapuuro

Gluteeniton perinteinen kaurapuuro

Gluteeniton perinteinen kaurapuuro

Perinteinen ja kotoisa, monen perheen vatsoja aamuisin hellivä kaurapuuro on epäilemättä Suomen suosituin kaurasta valmistettu ruoka. Voit tehdä tutun kaurapuuron myös gluteenittomana, kun käytät valmistamiseen gluteenittomia kaurahiutaleita.

Ainekset:

Jokaista kaurapuuroannosta kohti tarvitset:
1 dl SuhosFarmin gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5 dl vettä tai maitoa
ripauksen suolaa
(luomu)voita halutessasi

Valmistus:

Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi kattilassa ja sekoita kaurahiutaleet nesteen joukkoon. Keitä puuroa n. 4 minuuttia, kunnes puuro on sopivan sakeaa. Anna puuron vielä hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta ripauksella suolaa ja lisää voisilmä ennen tarjoilua.

Voit kokeilla valmistaa puuroa myös mikrossa. Sekoita tällöin kaurahiutaleet kylmään nesteeseen ja kuumenna täydellä teholla muutaman minuutin ajan.

Kuva: Antti T. Nissinen Creative Commons -lisenssi