Tuorepuuro ja porkkana-vaniljahilloke

Tuorepuuro ja porkkana-vaniljahilloke

Tuorepuuro ja porkkana-vaniljahilloke – neljä annosta

Tämän kätevän tuorepuuroreseptin loivat mikkeliläislähtöiset Stuntkokit. Tuorepuuro- ja hillokeannoksia maistatettiin ruokatuottajien Hyvää Saimaan seudulta -kiertueella Helsingissä, Järvenpäässä ja Mikkelissä.

Ainekset:

3 dl SuhosFarmin gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl maitoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 banaani
0,5 tl muskottia
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria tai hunajaa
100 g raastettua porkkanaa
0,5dl hillosokeria
0,25 vaniljatankoa
3 rkl vettä

Valmistus:

Laita porkkanaraaste, vaniljatanko, hillosokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, kylmä maito, maustamaton jogurtti, vaniljasokeri, hunaja ja mausteet. Anna turvota jääkaapissa vähintään tunnin ajan ja nauti porkkanahillokkeen kanssa.

Vinkki kiireiselle: Voit tehdä puuron aamulla valmiiksi pakasterasiaan, antaa sen turvota työmatkan ajan vaikkapa kylmälaukussa ja nauttia aamiaisena työpaikalla!