Helppo kaura-pataleipä

Helppo kaura-pataleipä

Helppo kaura-pataleipä – yksi leipä

Ainekset:

5 dl vettä
herneen kokoinen hiivapala
1 rkl hunajaa
1-2 tl suolaa
½ rkl Fiber Husk-jauhetta (jauhettu psylliyminkuori)
2 dl SuhosFarmi kaurahiutaleita
4 dl tummia Jytte-jauhoja
1 rkl öljyä

Valmistus:

1. Sekoita hiiva, hunaja ja suola viileään veteen. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot vesi-hiivaseokseen. Taikinaa ei tarvitse vaivata, ainoastaan sekoittaa ainekset keskenään. Jätä kulho hyvin peiteltynä huoneenlämpöön 12-24 tunniksi.
2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pata (tai kattila) suoraan kylmään uuniin lämpenemään.
3. Sillä aikaa, kun uuni lämpenee, kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Jätä leivinliinan alle lepäämään noin vartiksi. Kun taikina on levännyt, ota kuuma pata (tai kattila) uunista ja sipaise sen pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Nosta taikina kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia
4. Ota leipä uunista ja kumoa se. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen leikkaamista.