Kuitupitoiset ja sokerittomat myslipatukat

Kuitupitoiset ja sokerittomat myslipatukat

Kuitupitoiset ja sokerittomat myslipatukat

Ainekset:

1 rkl psylliumin siemeniä
½ dl vettä
12 tuoretta taatelia
Yksi iso päärynä tai omena
2 dl pähkinöitä
½ tl jauhettua kanelia
2 rkl kookosöljyä
2 dl kaurahiutaleita

Valmistus:

Sekoita psylliymin siemenet ja vesi ja anna turvota 15 minuuttia. Irroita taateleista kivet. Yhdistä kivettömät taatelit, paloiteltu omena tai päärynä, kaneli ja kookosöljy kattilassa. Hauduta hetki miedolla lämmöllä kattilassa, jotta seos pehmenee. Lisää tilkka vettä, jos tarve. Soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää massaan turvonneet psylliumin siemenet, kevyesti rouhitut pähkinät ja kaurahiutaleet. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. 20cm x 8cm) ja paista 175 asteessa n. 15-25 minuuttia, riippuen vuoan suuruudesta. Leikkaa jäähtyneenä ja säilytä jääkaapissa.

Myslipatukka sopii hyvin treeniseuraksi. Kääri myslipatukka voipaperiin.