Mansikkakerrosjälkiruoka

Mansikkakerrosjälkiruoka

Mansikkakerrosjälkiruoka – kuusi annosta

Kauralastut:

40g margariinia
1 dl SuhosFarmi-kaurahiutaleita
0,75 dl sokeria
1 pieni kananmuna
1 tl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata margariini ja sekoita muut ainekset sen joukkoon.
Nosta taikinasta teelusikan avulla pienia nokareita leivinpaperin päälle ja paista 6-8 minuuttia. Jätä leviämisvaraa reilusti. Anna jäähtyä. Muotoile lastut sopiviksi jälkiruokalasia varten.

Mascarpone-vaahto:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
150 g Mascarpone-tuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
yhden vaniljatangon siemenet
(sitruunan kuoriraaste)
4 dl mansikoita

Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sokeri, vaniljatangon siemenet ja halutessasi sitruunankuoriraaste vaahdon sekaan ja sekoita kevyesti.

Ryhdy kokoamaan jälkiruoat:

Laita korkeahkon lasin pohjalle muutama mansikka, seuraavaksi vaahto, kauralastut ja sama uudelleen niin monta kertaa kuin lasiin mahtuu.